Dictionar Medical

Ce este sarea lichida ?

Este o solutie saturata obtinuta numai prin metode fizice si pornind ca materie prima de la apa de mare adancime din Marea Mediterana recoltata in coditii de maxima siguranta sanitara. Aceasta sursa garanteaza un aport mineral complex care va fi augumentat in proportie prin prelucrare fizica.

Metodele fizice folosite:

  • Osmoza inversa - pentru eliminarea excesului de Sodiu astfel incat o parte din gust sa fie dat de alte microelemente ca Bor, Bariu, Siliciu, Flor, Litiu, mangal, Fosfor, Cupru, Zinc. Se pare ca papilele gustative sunt extreme de sensibile la unele din aceste microelemente ceea ce da savoare particulara si forta gustative produsului PIC DE SARE.
  • Hiperionizarea - prim metode eloctromagnetice starea ionica a solutiei este modificata astfel incat la contactul cu papilele gustative acestea sa fie mult mai stimulate decat la contactul cu o solutie saturate obisnuita. Produsul este stabil la prelucrare termica dar daca este expus la lumina timp indelungat isi pierde aceasta proprietate. Nu transferarti produsul in recipiente transparent.

Ce aport de Sodiu aduci organismului ?

Cel mai simplu este sa stiti ca un flacon de 200ml are 19 grame de Sodiu. Daca flaconul este folosit timp de o luna ca singura sare adaugata alimentelor aportul zilnic de Sodiu este de sub 0,7 grame corespunzand cu o dieta hiposodata moderata.

Pentru persoanele cu recomandare de dieta hiposodata severa va rugam sa intrebati medicul cum puteti folosii preparatul. Fiecare 10ml de produs contin aproximativ un gram de Sodiu.

Care este aportul obisnuit de Sodiu

In lume sunt multe variatii privind consumul de sare. In America de Sud consumul zilnic mediu depaseste 15 grame de sare. In Europa acest consum este in jurul valorii de 10 grame pe zi.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) actioneaza intens pentru reducerea acestori consumuri care reprezinta un pericol real pentru sanatate.

La populatiile care nu consuma deloc sare hipertensiunea arterial este o boala practice inexistenta.

Recomandare actual este ca o persoana sanatoasa sa nu consume mai mult de 2,3 grame de sodiu pe zi corespunzator cu 5,7 grame de sare.

PIC DE SARE – produsul care te ajuta in mod vizibil

Ai grija ce mananci si ce aport de sodiu aduci organismului! Sarea este musafirul mereu prezent la orice masa, intrucat da savoare tuturor alimentelor. Insa, folosita in exces, poate avea efecte nocive asupra sanatatii, cauzate in special de sodiul din compozitia acesteia. In Romania, ca si in UE, prevalenta hiperetensiunii arteriale (HTA) depaseste 40% din populatia adulta. Acest fapt a fost dovedit stiintific, inca din 2005, prin concluziile studiului SEPHAR. Acesta este primul studiu epidemiologic national care a fost derulat in Romania cu scopul determinarii in randul populatiei adulte a prevalentei HTA. Studiul dovedeste ca: mai putin de jumatate din persoanele care au HTA in Romania cunosc acest lucru, mai putin de 20% din persoanele hipertensive din Romania respecta exact tratamentul prescris. Una din cele mai importante parti din tratamentul si preventia HTA este dieta hiposodata. Dieta hiposodata este prescrisa la peste 3 milioane de persoane in Romania. Mai putin de 20% dintre ele o respecta! Pentru ca este greu sa renunte la gustul de sare, Pentru ca inlocuitorii de sare care exista pe piata (cu potasiu) deformeaza gustul mancarii, Pentru ca nu a existat pana acum o alternativa la sarea traditionala care sa aiba acelasi gust ca si sarea.

Cata sare trebuie sa consum zilnic pentru o viata sanatoasa?

Intrebarea corecta ar fi – ce fel de sare? PIC DE SARE este ingredientul ideal prin care poti trece la o dieta hiposodata fata a renunta la gustul preferat! 0,7 grame de sodiu/zi este cantitatea recomandata in dieta hiposodata. Reducerea aportului de sodiu in alimentatie nu face parte numai din tratamentul HTA ci si a altori boli cardiovasculare sau de alta natura dar sunt putine afectiuni in care tratamentul nefarmacolgic sa fie atat de eficace. Produsul PIC DE SARE este obtinut printr-un proces fizic natural, din concentrat de apa de mare, din care a fost eliminat excesul de sodiu. Datorita acestui proces inovativ, PIC DE SARE - Gocce di sale pastreaza gustul sarii traditionale si toate caracteristicile benefice ale oligoelementelor naturale din apa de mare. In plus, aceasta sare este imbunatatia cu iod – recomandat in prevenirea bolilor tiroidiene.

Sarea Marina Lichida “Gocce di Sale” – secretele si efectele sale benefice pentru organism.

Un produs inovator pentru o dieta echilibrata si sanatoasa – prima sare lichida accesibila in Romania, cu un continut redus de sodiu. PIC DE SARE este ingredientul 100%natural care da savoare mancarurilor si delicateselor culinare, protejand in acelasi timp sanatatea ta si a familiei tale.
Produsul lichid este obtinut din sare marina si contine cu 75% mai putin sodiu decat sarea obisnuinta, dar detine aceeasi putere de sarare ca produsele traditionale.